DE EN
Állandó programlehetőségek

Állandó programlehetőségek

< Vissza

Ásványmúzeum - SIófok (8600 Siófok, Kálmán I. sétány 10., +36-84/350-038) 

A Kárpát-medence ásványai  Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteménye 1986 júniusa óta látogatható Siófok város centrumában,a Kálmán sétány 10. alatt. Az államilag védett gyűjtemény kiállítótárolóiban mintegy 3000 ásványt csodálhatnak meg a látogatók, akik közül sok a visszatérő vendég. Örömmel fedezik fel a minden évben jelentős tárgyi gazdagodást a kiállításban, mert az élő múzeumként állandóan gyarapodik. Különösen a nyári hűvösebb napokon sok a látogató, hiszen a természeti szépségekre fogékony emberek beiktatják balatoni nyaralásukba ennek a világszerte híres gyűjteménynek a megtekintését... 

Nyitva tartás:  májusban és szeptemberben: 9:00-16:00 

Előzetes bejelentkezés esetén az év minden napján!  

Jegyárak:  gyermek - 500 HUF  felnőtt - 800 HUF    
Bella Állatpark és Lovasudvar Siófok

(8600 Siófok, Verebesi utca 35.,  +36 30 939 6006) 

A  Bella  Lovasudvar  és  Állatparkban  állatsimogató,  gyerekeknek  pónilovaglás,  tevegelés, sétalovaglás,  lovasoktatás,  tereplovaglás,  sétakocsizás  hintóval,  állatpark:  kétpúpú  tevék, lovak,  zebuk,  dámszarvasok,  lámák,  kenguruk,  mini­pónik, szamarak, mosó­  és  ormányos medvék, törpe malacok, törpe kecskék és birkák, pávák, emuk, papagájok, nyulak és más háziállatok várják a kedves Látogatókat. 

Árak:    

Belépő az állatparkba: 500,- ­Ft/fő 

Tevegelés: 1000,­- Ft/fő 

Pónilovaglás gyerekeknek: 1000,- ­Ft/fő (10 perc) 

Sétalovaglás lovon: 2000,- ­Ft/fő (15 perc) 

Nyitva tartás:   9:30 - 18:30     


Menetrend szerinti hajók, sétahajózás 

A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 150 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése.    A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadóképességű vitorlás bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait.   

A menetrend szerinti járatokon kívül az utószezoni időszakban sétahajók indulnak.  

Bővebb információ és menetrend: http://www.balatonihajozas.hu/