DE EN
Programlehetőségek 2024

Programlehetőségek 2024

< Vissza

Fordított ház (Siófok-Balatonszéplak)


A széplaki városrészen, a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésénél áll egy piros, fejtetőre állított ház. A turisztikai attrakció egy teljesen berendezett ház, ami várja látogatóit, hogy egy denevér szemszögéből betekintést nyerjenek az épület világába.

https://hellosiofok.hu/helyszinek/szolgaltato/9414/forditott-haz/


Bella Állatpark és Lovasudvar (Siófok)


A Bella Lovasudvar és Állatparkban állatsimogató, gyerekeknek pónilovaglás, tevegelés, sétalovaglás, lovasoktatás, tereplovaglás, sétakocsizás hintóval, állatpark: kétpúpú tevék, lovak, zebuk, dámszarvasok, lámák, kenguruk, mini­pónik, szamarak, mosó­ és ormányos medvék, törpe malacok, törpe kecskék és birkák, pávák, emuk, papagájok, nyulak és más háziállatok várják a kedves Látogatókat. 

https://www.bellapuszta.hu/

Hasht Egg Kalandpark


Látogass el a#hashtEGG-be, ha egy igazán különleges kalandozásra vágysz! A bolondozás nálunk korhatár nélküli. EGGész évben várunk a Toyee Kalandpark rendezvény-, élmény- és kalandparkban.

https://hashtegg.hu/

PLÁZS SIÓFOK


Találkozunk a nyár fővárosában! A Siófoki nagystrand központja a Plázs Siófok. Minden nyáron a nyaralás alfája és omegája, hiszen mind programjaiban, mind lehetőségeiben hozza azt, amit egy tökéletes nyaralástól elvárhatunk. Nappal fürdőzhetünk a habokban, vagy csobbanhatunk a feszített víztükrű medencében, napozhatunk a napozóstégen, vagy sportolhatunk, míg este a legnépszerűbb előadók koncertjeire táncolhatunk a csillagos ég alatt majd hajnalig bulizhatunk a legjobb DJ-k szettjeire.

https://plazssiofok.hu/

Óriáskerék - nagystrandMagyarország egyetlen egyedi gyártású óriáskereke.

A megépítésénél arra törekedtünk, hogy hazai alapanyagokból készüljön el az Óriáskerék.

Magassága 50m, férőhelyek száma 30 gondola – max: 180/fő

https://oriaskerek.eu/

Vizek Háza Élménypark 


Örömmel értesítünk titeket, hogy 2022. június 4-én (szombaton) minden kedves érdeklődő előtt megnyitja kapuit a DRV új, ismeretterjesztő és szórakoztató komplexuma, a Vizek háza élménypark Siófok és Zamárdi határán, a Vadkacsa utcában! :)


Tanuljatok érdekességeket a DRV munkatársaitól a Balaton vízgyűjtőjéről, az ivóvízellátásról és a szennyvízkezelésről, és fedezzétek fel a vizes játszótér mókás elemeit! Végigsétálhattok a víz útja sétányon, szökőkutat indíthattok egy biciklivel, vagy építhettek vízvezetéket is.

Várunk benneteket a pünkösdi hosszú hétvégén, és azt követően is minden nap 9:00 és 19:00 között.

/Az élményparkot megközelíteni a Vadkacsa utcából tudjátok, parkolásra a kapu előtt van lehetőség. A Vizek háza minden második szerdán zárva tart a szükséges karbantartási, ellenőrzési és egyéb munkálatok miatt. A házirend betartása minden látogató számára kötelező./

További információk a vizekhaza@drv.hu címen, valamint a +36 30 285 8793-as telefonszámon kérhetők.

https://www.drv.hu/vizek-haza


Balatoni Madárkert (Kereki)


Új, máshol nem található élmények és ismeretek a madarak színes világának kedvelői számára!
Az elsőként megnyitott hazai díszmadár tenyészpark, a Madárkert, közel negyedévszázados fennállása után, a Dél-Alföldről költözött a Balaton déli partjának közelébe, hogy a korábbinál jelentősen nagyobb területű parkban, európai színvonalú madárröpdékben, gyönyörű természeti környezetben helyezze el a madárpark állatállományát.

https://madarkert.hu/home-bird-garden.html


Igali Gyógyfürdő (Igal)


Az Igali Gyógyfürdő a Dél-Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 40 km-re délre, szabadtéri strand, valamint fedett gyógy- és élményfürdő résszel.

https://igalfurdo.hu/


Csodabogyós Barlang, Afrika Múzeum (Balatonederics)


Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely több mint 5 km-es hosszával Magyarország 10. leghosszabb barlangja. A ’90-es évek elejéig csak 30 m hosszúságban ismert barlang a bejárat környékén dúsan tenyésző védett, örökzöld szúrós csodabogyó nevű cserjéről kapta a nevét.
A mesebeli Afrika hangulatát idézi meg a Balatonederics határában található Afrika Múzeum. A múzeumban trófeák százai és egy érdekes néprajzi kiállítás, a körülötte elterülő több hektáros területen pedig egy mini szafari park található.

https://balatonederics.hu/csodabogyos-barlang/


Ásványmúzeum (Siófok)


A Kárpát-medence ásványai  Magyarország legnagyobb és legszebb magángyűjteménye 1986 júniusa óta látogatható Siófok város centrumában,a Kálmán sétány 10. alatt. Az államilag védett gyűjtemény kiállítótárolóiban mintegy 3000 ásványt csodálhatnak meg a látogatók, akik közül sok a visszatérő vendég. Örömmel fedezik fel a minden évben jelentős tárgyi gazdagodást a kiállításban, mert az élő múzeumként állandóan gyarapodik. Különösen a nyári hűvösebb napokon sok a látogató, hiszen a természeti szépségekre fogékony emberek beiktatják balatoni nyaralásukba ennek a világszerte híres gyűjteménynek a megtekintését... 

https://hellosiofok.hu/helyszinek/latnivalo/468/mineral-museum/


BAHART - Menetrend szerinti hajók, sétahajózás (Siófok, Szántód)


A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 150 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése.    A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadóképességű vitorlás bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait.   

https://bahart.hu/hu/telepulesek-kozotti-hajojaratok