DE EN
Szaunavilág

Szaunavilág

A szaunázás évszázados múltra tekint vissza. Rendszeres használata segít az egészség megőrzésében, jótékony hatással van a testre és lélekre egyaránt. Méregteleníti a szervezetet és aktiválja vérkeringést.  Szauna parkunkban mindenki megtalálja a kedvére valót, legyen az finn szauna, szanárium, fényterápiás infraszauna, vagy tepidárium,. Szaunázás után üdítő hatású a felhevült test jégkásával történő ledörzsölése vagy az élményzuhany frissítő vízpermete.   


Finn szauna: 

Hőmérséklet: 90-100°C 

Páratartalom: 6-15% 

A legismertebb szauna típusban a levegő először a bőrt melegíti fel, ez serkenti a szervezetünk hőszabályzó rendszerét, megindul az izzadás. A bőrfelületen összegyűlt szennyeződések összegyűlt szennyeződések kiválnak, majd a test salakanyagai is távoznak az izzadási folyamat segítségével.   


Infra szauna: 

Hőmérséklet: 45-75°C 

Páratartalom: 40-50% 

Egészségmegőrző hatása mellett fontos a gyógyhatása: gyulladáscsökkentő és immunrendszert erősítő. A test nem csak vizet veszít, hanem más, a szervezet egészséges működését korlátozó anyagokat.   


Tepidárium: 

Hőmérséklet: 30-40°C 

A tepidárium azok számára is kitűnő lehetőség, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet vagy egészségügyi problémák miatt nem használhatnak magas páratartalmú vagy hőmérsékletű izzasztó kabint. Jellegzetessége, hogy a falak és a padlózat is fűtöttek. A testrészeink izzadás nélkül melegszenek fel, anélkül, hogy megterhelnénk a keringésünket.   


Szanárium: 

Hőmérséklet: 50°C 

Páratartalom: 40-50% 

Amennyiben a száraz levegőjű, magas hőmérsékletű finn szauna nem javasolt, a szanáriumot a keringési zavarokkal, szívproblémákkal küzdő vendégeink is használhatják.